Kinderen en water

Kinderen kunnen uren met water spelen. Geef ze op een warme dag een emmer water en een spons en ze zijn uren bezig om zich te vermaken. In de zomermaanden naar het strand of zwembad is voor de jeugd hét uitje in de zomervakantie. Zwembaden kunnen tegenwoordig voorzien zijn van een interactieve waterspeelplaats. Van nature wordt een kind aangetrokken door water en zullen het op zo’n speelplaats geweldig naar hun zin hebben. Een aantal watertoestellen en douches zijn meestal rondom de waterspeelplaats gesitueerd. 
Spuitende watereffecten en tuimelende emmers zorgen voor veel waterplezier.

Sprayparks ook geschikt voor de kleintjes

Zelfs wanneer een kind alleen nog maar kan kruipen is het spraypark één groot avontuur. De onderdelen staan op een vlakke vloer zonder waterniveau. De zogenaamde groundsprays spuiten automatisch, het water wordt direct weer afgevoerd. Er zijn sprayparks die een grootte hebben van 300 vierkante meter maar ook van 500 vierkante meter kunnen worden aangeschaft. Wanneer een zwembad een beetje met zijn tijd wil meegaan en in de zomermaanden veel bezoekers wil trekken zal met een spraypark zijn omzet ziet verhogen. Het is aantrekkelijk voor gezinnen met kleine kinderen maar ook de kinderen van rond de 10 jaar hebben veel plezier in een waterpark.

Waterspeelplaats en bewegen

Bewegen is tegenwoordig een must voor groot en klein. De kinderen van tegenwoordig krijgen steeds meer last van overgewicht en moeten dus meer gaan bewegen. Een spraypark is uitdagend voor een kind en deze zal na een dagje zwembad met waterpark voldaan en moe zijn aan het einde van de dag. Ze willen vaker naar dit zwembad en genieten van de beweging en het water. Een spraypark is dus goed voor de gezondheid!

Waar kan een spraypark worden gesitueerd

Een zwembad is de eerste plek waar je aan denkt om een waterspeelplaats te realiseren. Toch zijn er vele mogelijkheden voor kinderen om te genieten van de warme dagen in het zomerseizoen.

Openbare ruimtes

Een openbare ruimte zoals een park kan gemakkelijk worden voorzien van een spraypark. Heerlijk wanneer je met je kleintje naar het park gaat en deze even lekker kan spelen met het koele water op een warme dag. De kinderen ontmoeten op deze manier ook hun leeftijdsgenootjes en kunnen spelen zonder dat er gekke dingen gebeuren.

Camping of bungalowpark

Een camping of bungalowpark waar veel gezinnen hun vakantie doorbrengen zijn uitermate geschikt voor een waterpark. Als de kinderen het naar hun zin hebben dan hebben de ouders dat ook. Je kinderen zullen elk jaar weer terugwillen naar de leuke camping met waterpark.

Binnenspeeltuinen en recreatieparken

Een binnenspeeltuin kan bezocht worden óók wanneer het buiten regent. Dan geeft een spraypark extra aantrekkingskracht om hier een dagje te vertoeven.

Kinderdagverblijven en zorginstellingen

Een kinderdagverblijf is een verblijf waar het grootste gedeelte van de dag de kleinsten onder ons naar toe worden gebracht. Heerlijk voor de 2-en 3 jarigen om in de zomermaanden een middagje rond te spetteren.

Bij hotels

Met je kind in een hotel zitten is prima, maar dan moet er ook wel wat te doen zijn. Dan is een spraypark een leuke activiteit om op een warme zomerdag te ondernemen.
Kijk voor meer informatie over sprayparken op de desbetreffende websites en laat je inspireren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.