Ouderwets buitenspelen in de tuin

Ouderwets-spelen-tuin

Kinderen spelen steeds minder buiten. Dit heeft onder andere te maken met de aantrekkelijkheid van bijvoorbeeld de PlayStation en smartphones. Een hoop ouders proberen hun kinderen tevergeefs naar buiten te lokken, met de mooie verhalen van het buitenspelen zoals dat in hun jeugd ging. De jeugd van nu vindt hutten bouwen en tikkertje spelen echter vaak niet boeiend meer. De vraag is dus hoe men jongens en meisjes toch nog naar buiten krijgt, zonder dat dit tegen hun wil is. Het is natuurlijk de bedoeling dat kinderen ook echt plezier hebben. De aankoop van speeltoestellen biedt een goede uitkomst, aangezien de plaatselijke speeltuintjes vaak vrij saai zijn. Het buitenspelen wordt weer als leuk ervaren, en het is ook nog eens veiliger. In de eigen tuin voor het huis blijft het kind wel in de buurt, terwijl het geniet van de frisse lucht en het bewegen.

In alle soorten en maten

Gelukkig is het aanbod in speeltoestellen tegenwoordig erg groot. Het product kan in alle soorten en maten worden besteld. Speelhuisjes, schommels en bijvoorbeeld zandbakken zijn allemaal erg leuke opties voor de jeugd. Ook voor de mensen waarbij het geld niet op hun rug groeit, zijn verschillende producten echt wel te betalen. Onder de tweehonderd euro zijn al een hoop leuke dingen te vinden, die de gehele jeugd van het kind te gebruiken zijn.

Zelf een speeltoestel bouwen

Activiteiten omtrent een speeltoestel hoeven niet alleen te slaan op kinderen, ook volwassenen kunnen er plezier uit halen. Het is namelijk ook mogelijk om zelf een speeltoestel te bouwen, met de benodigde accessoires en hout dat ook online verkrijgbaar is. Hierdoor ontstaat een erg leuk project in de buitenlucht, waar eventueel ook de kinderen bij kunnen worden betrokken. Een echte gezinsactiviteit is het gevolg, met een uitkomst om trots op te zijn: een zelfgebouwd speeltoestel.

Wettelijk goedgekeurd materiaal

Goede speeltoestellen zijn voorzien van een TÜV-keuring. Dit keurmerk geeft aan dat een toestel voldoet aan de eisen van de wet. De keuring beschermt de veiligheid van het kind. Speeltoestellen met het keurmerk zijn veilig, omdat bijvoorbeeld het valgevaar en beknellingsgevaar is beperkt tot een zeer laag risico. Meer informatie over speeltoestellen vind je op speeltoestel-koning.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.