Grondpoeren bij het plaatsen van een speeltoestel

Grondpoeren

Grondpoeren zijn veelgebruikte betonnen producten die ervoor zorgen dat een bouwopject zoals een speeltoestel niet kan verzakken. Ze geven dus op een gemakkelijke en betaalbare manier een solide fundering.

Poeren als fundering

Op het moment dat je een speeltoestel wilt plaatsen, kun je hier goed een grondpoer voor gebruiken. Dit komt omdat een grondpoer er voor zorgt dat het toestel stevig in de grond staat. Op het moment dat je hier geen grondpoer onder plaatst, heb je het gevaar dat het speeltoestel gaat verzakken. 

Verzakken houdt in dat het bouwopject langzaam maar zeker scheef zal gaan staan. Dit is het gevolg van houtrot. Wanneer de houten palen van het speeltoestel in de grond staan, rotten ze binnen enkele jaren weg. Om dit te voorkomen gebruik je poeren.

Een grondpoer zorgt ervoor dat het gewicht van de houten palen goed verdeeld worden over de ondergrond. Vaak wordt er onder een betonpoer hier ook nog een tegel geplaatst. De tegel zorgt er namelijk voor dat het gewicht nog beter verdeeld wordt over de ondergrond. Dit is natuurlijk erg handig om te doen voor extra stevigheid.

Grondpoer voor speeltoestel plaatsen

Op het moment dat je een speeltoestel wilt plaatsen, is het natuurlijk ook dat hier een fundering onder zit. Dit komt omdat een fundering er voor zorgt dat je speeltoestel goed in de grond zit. Ook zorgt een fundering voor erg veel stevigheid. Op het moment dat je een speeltoestel plaatst, is dat natuurlijk waar je naar op zoek bent. 

Zo’n bouwobject heeft vaak veel gewicht wat verdeeld wordt over vier palen. Deze palen moeten de grond in. Echter zorgt dit er vaak voor dat het gewicht niet goed verdeeld is en dat het speeltoestel verzakt in de grond. Dit is niet iets waar je op zit te wachten. 

Hierom is het erg van belang om ook onder een speeltoestel een grondpoer te plaatsen. Op die manier wordt het gewicht goed verdeeld over de grond en zorg je er voor dat het speeltoestel stevig in de grond staat. Op deze manier is het veilig om er gebruik van te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.