De tuintrends van 2018

tuintrends

Nu het einde van het jaar weer steeds dichterbij komt, zijn er weer volop nieuw trends en ontwikkelingen in de tuinbranche. Wat wordt helemaal hip in 2018 en wat kan echt niet meer? In deze blog gaan we dieper in op de verschillende trends en ontwikkelingen die worden verwacht voor het jaar 2018.

De culinaire kooktuin

Zelf groenten en fruit verbouwen in een moestuin wordt steeds populairder. Net als het gezonder eten en het bewuster omgaan met de duurzaamheid van de producten. Zo is er een trend gaande dat mensen meer zelf koken en bewuster zijn van wat ze allemaal op hun bord scheppen. Hoewel dit gegeven ingaat tegen het steeds populairder wordende thuis laten bezorgen van avondeten, is deze trend zeker gaande. Zo wordt er verwacht voor 2018 dat mensen graag in de tuin gaan koken in plaats van barbecueën.
Mogelijkheden voor een echte kooktuin zijn tegenwoordig vrij uiteenlopend van een simpele barbecue waarbij verschillende producten op gebakken kunnen worden tot een daadwerkelijke keuken die niet onder doet aan een normale keuken binnen.

Natuurlijk materiaalgebruik

Het ruwe materiaalgebruik wordt de nieuwe standaard, waarbij de industriële sfeer de kroon spant. Het gebruik van authentieke materialen worden helemaal hip in 2018. De trend is om steeds meer de natuur te beleven in de tuin. De authentieke, ruwe materialen helpen mee om deze sfeer neer te zetten.
Met name de jungle sfeer wordt een grote trend in 2018. Hoe meer groen hoe beter. Tevens zijn hout en bamboe een echte sfeermaker in een tuin. Met deze elementen krijgt de tuin een geheel authentieke sfeer en wordt de tuin voor het gevoel alleen maar natuurlijker.

Natuurlijke elementen

Naast het natuurlijk materiaalgebruik worden er ook steeds meer natuurlijke elementen verwerkt in het tuininterieur. Dit draagt ook helemaal bij aan de natuurlijke sfeer. De natuurlijke elementen kan van alles zijn. Hierbij kunnen grote zwerfkeien in de tuin als decoratie gebruikt worden. Tevens zien grote plantenbakken en bloempotten van natuurlijk steen er ook al heel natuurlijk uit. Zo kun je gaan spelen met verschillende natuurlijke elementen en het materiaalgebruik, zodat je een echte natuurlijke sfeer neerzet.

Leefgemak

Ook het gemak in de tuin wordt steeds belangrijker. Nu de economie weer aantrekt, hoeft er niet meer op de kleintjes gelet te worden en kunnen er weer meer grotere aankopen gedaan worden. Leefgemak heeft hierbij een hoge prioriteit. Denk hierbij aan een kapschuren, blokhutten, etc. Zo kun je van jouw tuin een echte tweede huiskamer maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.