Deze spelletjes kun je allemaal spelen met een tafeltennistafel

tafeltennis

Voordat je begint met het opzoeken van leuke spelletjes voor op de tafeltennistafel is het wel handig om te weten wat een tafeltennistafel is. Een tafeltennistafel wordt gebruikt om tafeltennis te spelen. Bij de tafeltennistafels wordt er een onderscheid gemaakt. Je hebt namelijk een binnen tafeltennistafel en een buiten tafeltennistafel. Hierbij zijn elementen als het materiaal en de oppervlakteafweging doorslaggevend. Bij de binnen tafeltennistafel worden de borden gemaakt van spaanplaat. Deze tafels zijn niet bestendig tegen het weer. De buiten tafeltennistafels zijn wel gemaakt voor het weer. Deze zijn gemaakt van melaminehars. Ook hebben deze een houten kern. Beide tafels kun je gebruiken om allerlei spelletje op te spelen. Je kunt een tafeltennis kopen voor eigen gebruik. 

Spelletjes voor de tafeltennistafel

Een van de spelletjes die je zou kunnen spelen op de tafeltennistafel is ‘rond de tafel’. “Rond de tafel’ is een ping pong spel. Dit is erg leuk om te doen. Het is de bedoeling dat er meerdere personen aan dit spel meedoen. Voordat je begint zul je de personen eerst in gelijke groepen moeten verdelen. Zorg er dus voor dat je eigenlijk een even aantal mensen hebt. Allereerst zul je de bal moeten slaan. Vervolgens ren je naar de andere kant van de tafel. Hier zul je achteraan in de rij moeten staan. Het is de bedoeling dat iedere speler om de beurt de bal slaat en naar de andere kant rent. Een team heeft pas gewonnen wanneer het team, dat tegenover hen staat, de bal mist of de bal verkeerd terugslaat en er niemand meer over is. Uiteindelijk zul je met twee mensen uit de verschillende teams tegenover elkaar staan. Dit is de finale. 

Een tafeltennistafel voor eigen gebruik 

Om de spelletjes te spelen is het handig om een tafeltennistafel aan te schaffen. Je zult wel rekening moeten houden met de ruimte. Een tafeltennistafel kan best veel ruimte in beslag nemen en er zal ook genoeg ruimte moeten zijn om te kunnen bewegen. Zorg er dus voor dat de tafel past. Je zou rekening kunnen houden met de maten. Het speelvlak is zo een 274 cm lang en 152,2 centimeter breed. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.