Burenruzie, wat kan je er aan doen?

buren-ruzie

Mijn buren en ik hebben helaas niet zo’n hele goede band met mijn buren. Dat is natuurlijk heel jammer maar niks aan te doen. We hebben over heel erg veel dingen wel eens een opstootje gehad. Bijvoorbeeld over te harde muziek of dat de BBQ geur te sterk zou zijn. Er is vaak politie aan de deur geweest. De buren zijn in mijn ogen best wel raar bezig. We kunnen geen fatsoenlijk contact leggen met ze en ze willen ook niks horen vanuit onze kant. Wij proberen altijd zo veel mogelijk rekening te houden met de buren.

Waarom?

Waarom de buren altijd boos zijn op ons is ook een vraag voor ons. Wij BBQ’en maximaal 3 keer per jaar. En we hebben 2-3 keer feest in het jaar bij ons. We proberen altijd zo veel mogelijk rekening te houden met onze buren. We hebben altijd als we wat doen de buren of de politie voor de deur. En meestal geeft de politie ons ook gelijk. We hebben wel eens geprobeerd te zitten met de buren maar daar is ook niks van gekomen omdat de buren eigenlijk altijd afblazen. Daardoor kunnen wij natuurlijk nooit weten wat ze nou precies van ons. De buren klagen ook over dat de schuttingen te klein zijn en dat wij bij hun kunnen kijken en zij bij ons. Daar is het meeste gezeur over eigenlijk.

Oplossingen

De beste oplossing is de schuttingen verhogen of nieuwe schuttingen nemen. Dit gaat een groot deel van de irritaties van de buren verlagen. We hebben uiteindelijk als aller eerst de schuttingen vervangen bij een bedrijf in schuttingen in Enschede. De schuttingen waren ook veel mooier dan de oude schuttingen dus eigenlijk een beetje een win-win situatie. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.